luni, 22 martie 2010

Tocana cu carne de porc si galuste din faina

Astazi va scriu o reteta delicoasa de tocana de porc, am facut-o zilele trecute si ne-a placut foarte mult. Sa trecem la gatit!

Ingrediente:
-Carne de porc 600gr - taiata cubulete
-Piept de porc afumat 200gr - taiat fasiute subtiri
-Ardei rosu - o bucata
-Morcov - o bucata
-Ceapa rosie - o bucata
-Bulion de rosii - aproximativ o cana
-Pasta de rosii - cam 2 linguri
-Chimen, boia, foi de dafin, piper negru dupa gust

Galuste:
Din 3 oua, faina si putina sare facem un amestec vartos din care formam galuste cu lingura si le punem in apa clocotinda cu sare.
Cand incep sa iasa la suprafata le mai lasam 2-3 minute si le scoatem cu o paleta.

Mod de preparare:
Intr-o cratita incinsa punem pieptul de porc la prajit, il lasam pana devine crocant apoi il scoatem pe o farfurie.
In untura ramasa de la pieptul de porc punem boabele de chimen usor zdrobite pana prind putina culoare apoi adaugam carnea de porc pe care o rumenim bine pe toate partile, cand s-a prajit o scoatem si o punem langa pieptul afumat.
In cratita punem ceapa si ardeiul la perpelit apoi adaugam si morcovul, peste ele turnam bulionul continuand cu condimentele dupa care lasam sa se patrunda. Cand s-au patruns le trecem prin sita.
Punem pasta obtinuta la foc, in ea asezam bucatile de carne si fasiile de piept afumat, adaugam si galustele fierte, amestecam si mai lasam un timp la foc sa se patrunda aromele.
Servim cu multe muraturi si paine proaspata de tara. Pofta buna!

20 comentarii:

dana spunea...

n-am mai mancat galuste de cand eram copil. uitasem cu totul de ele... chimenul imi aminteste de gulas. cred ca orice mancare poate fi categoric imbunatatita daca ii adaugam ceva afumatura. faina mancare!

Andrei spunea...

Dana, multumesc mult!

pierre spunea...

hello andrei
Your ohoto looks nice and the dish yummy
Cheers fro Paris Pierre

Andrei spunea...

Thank you very much Pierre!

Mara spunea...

Am ramas surprinsa de acesta creatie, felicitari!!!
Te astept cu retetele tale si pe www.bucataria-romaneasca.ro

lacucinaromena spunea...

Salut, ai doua premii frumoase la mine pe blog. O duminica placuta!

Andrei spunea...

Mara: Multumesc mult! Voi veni cu siguranta!

Lacucinaromena: Ma bucura enorm faptul ca te-ai gandit la blogul meu! E primul meu premiu! Multumesc!

Gospodina de Criza spunea...

Paste Fericit!
Sper ca esti in vacanta sau e doar astenia!

Cu drag, GDC

Andrei spunea...

Multumesc mult! Sper ca te-ai simtit bine de Paste! Am fost plecat in vacanta dar am revenit cu cateva surpize pentru blog!

Gospodina de Criza spunea...

Am vazut ca a intrat "Timisoara", de aici. Si, am intors vizita, bucuroasa.

boscodina spunea...

daca iti plac macii si ouale carcotase,daca ai devenit peste noapte colectionar de premii blogul meu iti va indeplini dorintele :) si-a facut culcus pe blogul meu un premiu cu maci si oua carcotase :) o zi super faina:)

AFUMATURI spunea...

Multumesc mult pentru premiu! scuze pentru raspunsul intarziat!

Gospodina de Criza spunea...

La mine cred ca acum a venit astenia! Hi,hi!
Astept si scrumbia si macroul si heringul afumat!
Bine ai revenit!
GDC

AFUMATURI spunea...

Mai am ceva retete de afumaturi pe lista, hering inca nu am afumat, dar e o idee buna. Multumesc!

hapleablog spunea...

Cat de bine arata.Mi-ai facut o pofta.....

mirela spunea...

Mancarea preferata a sotului,foarte bine arata si ete tare gustoasa.

Rosita Vargas spunea...

Se ve rica la Tocana,apetisant preparatul,afectiunea.

Andrei spunea...

Multumesc mult!

Masaj erotic Alba Iulia spunea...

Seamana a gulas.

Mircea spunea...

Da arata excelent , o sa imi pun si eu sotia sa-mi faca.

Trimiteți un comentariu