
Este o reteta simplu de gatit si foarte gustoasa.
Mai intai se pregateste vasul roman pentru utilizare umplandu-se atat vasul cat si capacul acestuia cu apa pentru a se imbiba bine, se lasa asa aproximativ 15-20 de minute. In timp ce vasul absoarbe apa, luam o varza murata medie pe care o taiem julienne si o punem la calit in tigaie cu putina untura pana cand devine translucida. Varza astfel preparata o amestecam cu 3-4 linguri de pasta de tomate, 2 lingurite de boia, 3-4 foi de dafin, marar, cimbru si boabe de piper dupa gust. In aceasta etapa, golim vasul de apa si asezam uniform varza ce tocmai a fost condimentata. Peste aceasta asezam un ciolan afumat mare cu os , inchidem capacul si punem vasul la cuptorul incalzit bine. Dupa 2 ore obtinem o reteta cu afumaturi delicioasa, avand un gust si aspect rustic.
Va uram pofta buna!
14 comentarii:
Frumossss, ce sa zic! Inghit in sec si ma bucur ca nu a vazut si barbatu' minunatia asta rustico-decadenta, ca ma punea deindata sa umplu cu apa vasul roman! Bine ati venit in blogosfera si... poate schimbam ceva impresii, de ce nu, si live! Am cate ceva sa va-mbii, in caz ca va decideti sa ne cunoastem!
mmmmm, ce bina arata, ador varza cu ciolan! una din nemultumirile mele e ca nu gasesc ciolane ca lumea, sunt mai mult oase, au ceva carne cat de-o supa, dar asa ceva nu se poate pregati din ele... chiar ma intrebam cum ar fi osso bucco daca ar fi afumata putin carnea in prealabil, ce crezi andrei? sau macar un carnat afumat acolo, sa dea aroma sosului.
Ne bucuram foarte mult ca-ti place reteta! Multumim pentru aprecieri! De ce nu? Ne-am bucura si mai mult sa te cunoastem si sa aflam din secretele tale culinare!
Multumesc Dana! Da, cred ca ar iesi bine cum te-ai gandit, merita incercat!
Maine ii spun sotului ca nu ai mai postat nimic! Hi,hi! Nu vreau sa raman fara urzici!
felicitari baieti....mult succes in continuare:)
Multumim Adela.
Gospodina de criza, poate intra sotul tau si vede ce am postat, atentie la urzici!
Nu-i spun nimic, l-am trecut pe urzici! Varza acra cu afumatura e preferata lui! Iar dupa vasul roman plange, ca l-am dat si ...luat a fost!
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Ne bucura faptul ca apreciati blogul nostru. Tocmai am adaugat bannerul dvs pe blogul afumaturi. Noi suntem deja inscrisi pe site la dvs, feedurile rss de pe blogul nostru apar pe petitchef, doar adresa daca o puteti adauga in lista dvs de bloguri. Va multumim!
Uyuyuuuu!
Ce-am vazut aici !
Varza am,vas roman am,mai tre sa merg dupa ciolan.
Noroc ca avem macelari destoinici care vand de acasa.
Asa ca am sa cumpar unul de la "tata" lui :)
Super, nu ai sa regreti, e delicios!
Hola, me gusta mucho esta receta, tu blog es estupendo. Saludos desde Vigo (España) Marimi
Thank you garlutti, I'm waiting for your next visit with new recipes!
Trimiteți un comentariu