vineri, 26 februarie 2010

Cotlet de porc afumat

Desi mai putin raspandit decat sunca de casa sau slaninuta afumata, cotletul de porc afumat este o specialitate ce nu trebuie sa lipseasca din meniul amatorilor de mezeluri. Datorita continutului scazut de grasimi si a texturii sale deosebite fata de afumaturile uzuale, cotletul de porc afumat are un gust specific, elegant. Se potriveste de minune asortat cu cascaval sau branza gouda, masline negre si un vin matur, intens, pastrat in butoaie de stejar, cum ar fi un Cabernet Sauvignon.
Aceasta reteta este aproape identica cu cea folosita la prepararea suncii de casa , singura diferenta constand in faptul ca de-a lungul procesului de afumare vom folosi cu preponderenta fumul cald (in primele 3 zile) cu temperaturi cuprinse intre 35-40 de grade Celsius.
Daca va hotarati sa puneti in practica o reteta de afumaturi a voastra, a noastra sau a altora nu ezitati sa strecurati in afumatoare si o bucata de cotlet de porc, nu veti regreta!

8 comentarii:

bucatar maniac spunea...

Arata foarte spectaculos cotletul asta afumat!

Andrei spunea...

Multumesc! Ma bucura foarte mult aprecierile tale! Si gustul a fost pe masura.

Gospodina de Criza spunea...

Eu azi am facut ciorba de urzici! CE-ar merge si un cotletut, acolo, ratacit!

AFUMATURI spunea...

Nici noi nu am refuza asa o propunere!

Anonim spunea...

Si care e reteta....?

Andrei spunea...

"Aceasta reteta este aproape identica cu cea folosita la prepararea suncii de casa , singura diferenta constand in faptul ca de-a lungul procesului de afumare vom folosi cu preponderenta fumul cald (in primele 3 zile) cu temperaturi cuprinse intre 35-40 de grade Celsius."
Vezi reteta suncii de casa. :)

Anonim spunea...

salut andrei
cum pot afuma brinza de casa?
la fel ca si sunca?
prin metoda afumarii la rece?
as aprecia mult un raspuns.
multumesc mult
o zi buna

Andrei spunea...

Da, prin afumare la rece. Poti vedea niste imagini cu branza afumata pe gues-postul meu de la acest link: http://www.bucatarmaniac.ro/2010/11/guest-post-andrei-serban-afumaturile.html
Multumesc!

Trimiteți un comentariu